Uppnå dina drömmar och tjäna på räntan

De som bemästrat konsten att uppnå drömmar vittnar om att nyckeln ligger i visualisering och planering. I detta inlägg berättar jag om hur appen ”Dreams” kan hjälpa dig att nå dina mål och om hur vägen dit kan vara lätt, gynnsam och rolig.

Endast cirka 65 procent av svenskarna lägger undan pengar på månadsbasis och många som gör det faller lätt i fällan att ibland ”låna” lite från drömkontot.

Ett mål är en dröm med en deadline

Den amerikanska författaren Napoleon Hill (1883-1970) studerade under sin livstid över 500 miljonärer för att söka förstå vad rika gör annorlunda. En slutsats han drog var att selfmades jobbar med tydliga och tidsbundna mål. Men vad är ett mål egentligen?

Ett mål är en dröm med en deadline” är något Napoleon Hill lär ha sagt.

Det är också ungefär så jag vill sammanfatta appen Dreams:

Dreams hjälper dig att forma om dina drömmar till mål genom att ge dem ett slutdatum. Därefter får du hjälp att i vardagen spara smart så att du alltid kan få uppleva dina drömmar inom utsatt tid.

Vad är det du drömmer du om? En ny bil, pengar till kontantinsatsen eller kanske smekmånad i Paris?

Låt oss ta en närmare titt på hur Dreams kan hjälpa dig.

Det finns flera olika sätt att spara med Dreams. Här är två exempel på hur kreativt sparade kan gå till i appen.

Uppnå drömmar med tydliga mål och kreativt sparande

Till skillnad från andra sparappar är det dina riktiga pengar du sparar med Dreams, pengar som du dessutom får ränta för.

Dreams Nordic AB samarbetar med Ålandsbanken. Ni vet, de som har kontor mitt på Stureplan

Genom ett samarbete med Ålandsbanken skapas vid registrering ett bankkonto där dina drömpengar hamnar när du sparar. För detta krävs en enkel verifiering med Mobilt BankID och sedan är det bara att börja spara. Inga konstigheter.

En funktion jag uppskattar mycket är möjligheten att kunna spara till gruppdrömmar. En gruppdröm kan till exempel vara en resa med kompisarna eller sparande till renovering tillsammans med din partner. Det är lätt att skapa en dröm, besluta ett slutdatum och sedan börja spara.

Med dreams kan man lätt samla i grupp. Så här ser en av min och Cajsas gruppdrömmar ut.

Det finns flera olika sätt att spara på. Ett sätt är att bryta en vana och lägga undan den gamla vanans utgifter till drömkontot. Genom att sluta röka har jag personligen sparat 20.000 kr på ett år och det är ett exempel på vad Dreams kan föreslå som sparåtgärd.

Missa inte mitt tidigare inlägg där jag delar med mig av mina åtta bästa tips för att bryta vanor och få varaktiga resultat.

Fokus på målet

Genom att hela tiden hålla fokus på målet med bilder och motivation ökar chanserna markant att du håller din deadline. Med Dreams tänker man hela tiden ”vad kan jag spara på idag som gör att jag når mitt mål snabbare?”. Kanske skippa latten på stan eller vinet mitt i veckan?

Alla pengar som förs över till drömkontot kan utan fördröjning lyftas in på ditt vanliga konto igen, oavsett bank, helt utan kostnad.

Samarbeten där apputvecklare och banker möts på det här sättet tycker jag är helt fantastiska. Dreams Nordics samarbete med Ålandsbanken skapar ett äkta värde för användare och visar att sparande inte behöver vara tråkigt utan kan göras med drömmen i fokus.

Jag vill understryka att min ställning som stolt Ålänning i kärleksexil inte på något sätt påverkat mitt bedömning av appen eller dess samarbetspartner.

Lycka till med dina drömmar!